Piatok, 22. novembra 2024 Prítomní užívatelia: 11

Diskusné fórum

Diskusné fórum

 

nový príspevokpríspevok
« 1 2 »
  užívateľ Filip Kmeto (filip)-  80.242.44.111             A odpoveď # 1661 05.08.2011, 19:14:07  

najlepsia ryba – vyprazany bravcovy rezen :-)


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  195.91.79.65             A odpoveď # 0447 24.07.2009, 11:39:13  

FILÉ ZO ŠŤUKY

Potrebujeme:
1,3 kg šťuky, soľ, korenie, 30 g masla, 60 g cibule, ½ citróna, 300 ml bieleho vína, 300 ml rybieho vývaru alebo bujónu, 50 g solamilu, 150 g sladkej smotany, 30 g bylinkového masla

Obloha:
300 g garnel, 300 g čerstvých šampiónov, 30 g masla, 10 g hľuzovky v konzerve, 20 g čerstvého estragónu

Ako na to?
Šťuku pokrájanú na filety nakoreniť a kúsky poukladať vedľa seba do hrnca. Štetcom potom naniesť na filety maslo, pokropiť šťavou z citróna, podliať vínom a pridať rybí vývar. Zakryť fóliou a priviesť do varu. Opatrne dusiť. Keď je filet hotový, kúsky šťuky vyberieme a necháme dobre odkvapkať.Garnely očistiť, pridať do vývaru zo šťuky a krátko prevariť. Potom vývar zahustiť solamylom. Vzniknutú omáčku ochutiť soľou a korením a prepasírovať. Potom do nej primiešať maslo a smotanu. Filety potom nechajte odtiecť naservírovať na tanier, poliať omáčkou a ozdobiť garnelami, podusenými šampiónmi, kusmi hľuzovky a lístkami estragónu.


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  195.91.79.65             A odpoveď # 0446 24.07.2009, 11:36:26  

PSTRUH S MANDĽOVÝM MASLOM

Potrebujeme:
4 pstruhy, 80 g nadrobno nasekaných mandlí, 100 g masla, masť, múka, 1 citrón, soľ, čerstvo namleté čierne korenie, ½ zväzku petržlenovej vňate

Ako na to? :D
Pstruhy najskôr ponatierať citrónovou šťavou, potom osoliť a okoreniť. Pstruhy zo spodnej strany narezať v odstupoch asi 2 cm a výrezy naplniť petržlenovou vňaťou. Do pekáča alebo na panvicu dať rozohriať masť, pstruhy jemne vyváľať v pripravenej múke a položiť na panvicu. Potom pstruhy na strednej teplote opekať z oboch strán, kým nebudú mäkké.Pstruhy uložte na veľký predohriaty tanier.
Odstráňte masť z panvice masť, vložte do nej maslo s mandľami a opečte ich do zlatova. Potom maslom s kúskami mandlí pozorne popolievajte pstruhy. Servírujte okamžite po pridaní masla, aby pstruhy nevychladli. ^o


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.98.178             A odpoveď # 0406 04.07.2009, 14:19:26  

ŠŤUKA SO SYROM

Suroviny: 600g šťuky, soľ, mleté čierne korenie, 60g oleja, 150g tvrdého syra, mletá červená paprika
Postup: Očistenú, vypitvanú a umytú rybu rozdelíme na porcie, osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Na panvici rozpálime olej, poukladáme na ňu pripravenú rybu a pečieme. Pred dopečením posypeme postrúhaným syrom a mletou červenou paprikou.


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.98.178             A odpoveď # 0405 04.07.2009, 14:17:40  

KAPOR PLNENÝ HRÍBAMI

Suroviny: 1 kapor, soľ, 40g masla, 30g cibule, 60g čerstvých hríbov, pečeň z kapra, 1 žemľa, 2 žĺtky, mlieko, mleté čierne korenie, 1 sardelka alebo trocha sardelovej pasty, maslo na pečenie.
Postup: Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme nenarezali chrbát. Potom kapra zvonka i zvnútra osolíme. Z chrbtovej kosti obrežeme mäso, ktoré spolu s pečeňou posekáme nadrobno. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a nadrobno pokrájané hríby a udusíme domäkka. Žemľu namočíme do mlieka, vytlačíme a pridáme k vychladnutým hríbom. Ďalej pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, sardelku pokrájanú nadrobno alebo podľa chuti sardelovú pastu a dobre rozmiešame. Pripravenou plnkou naplníme kapra, otvor zašijeme, zabalíme do alobalu, dáme na rošt alebo pečieme priamo v pahrebe.


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.98.178             A odpoveď # 0404 04.07.2009, 14:14:54  

POLIEVKA Z KAPRA

Suroviny: 1kg kapra, soľ, 10g masla, 20g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 30g cibule, 1,5l vody, ocot, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 1 dl kyslej smotany.
Postup: Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku (podľa chuti štiplavú či sladkú), postrúhanú cibuľu a trocha opražíme. Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí. Podávame s opraženou žemľou.


« 1 2 »


Pre vkladanie príspevkov do fóra sa musíte najskôr prihlásiť, prípadne sa zaregistrovať!