Štvrtok, 21. novembra 2024 Prítomní užívatelia: 30

Diskusné fórum

Diskusné fórum

 

nový príspevokpríspevok
« 1 2 »
  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.98.178             A odpoveď # 0403 04.07.2009, 14:10:31  

KAPOR NA ZÁHRADNÍCKY SPÔSOB

Suroviny: 4 porcie kapra, 3 lyžičky vegety, 3 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 väčšia cibuľa, 1 koreň petržlenu, 1 mrkva, polovica zeleru, 4 lyžičky masla, voda, 1 lyžička cukru, 1 chemicky neošetrený citrón, petržlenová vňať.
Postup: Upravené porcie kapra posypeme vegetou a obalíme v hladkej múke. Na panvici zohrejeme olej, speníme na ňom nakrájanú cibuľu, nastrúhaný petržlen, mrkvu a zeler, pridáme cukor, porcie kapra, pokvapkáme roztopeným maslom, opražíme, prikryjeme a necháme dusiť do mäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, uložíme na misu alebo na taniere, polejeme šťavou precedenou cez sitko a ozdobíme kolieskami citróna a vetvičkami petržlenovej vňate. Podávame so zemiakovým pyré.


  užívateľ Dušan Krajčovič (CarpHunter)-  91.127.98.178             A odpoveď # 0402 04.07.2009, 14:09:36  

ZUBÁČ S MAJONÉZOU

Suroviny: 500 g zubáča, 40 g koreňovej zeleniny, celé čierne korenie, 1 bobkový list, 1 cibuľa, soľ, voda, ocot, 5 lyžíc majonézy, petržlenová vňať, 1 červená paprika, 0,5 dl kyslej smotany.
Postup: Zubáča pokrájame na väčšie kúsky, dáme variť do vody, do ktorej sme pridali koreňovú zeleninu, bobkový list, celé korenie, soľ a ocot. Uvareného zubáča necháme vychladnúť vo vode, v ktorej sa varil. Potom ho vyberieme a polejeme majonézou rozmiešanou so smotanou. Ozdobíme kolieskami červenej papriky a lístkami petržlenovej vňate. Podávame s pečivom.


« 1 2 »


Pre vkladanie príspevkov do fóra sa musíte najskôr prihlásiť, prípadne sa zaregistrovať!