KAPOR NA ZÁHRADNÍCKY SPÔSOB
Suroviny: 4 porcie kapra, 3 lyžičky vegety, 3 lyžice
oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 väčšia cibuľa, 1 koreň petržlenu,
1 mrkva, polovica zeleru, 4 lyžičky masla, voda, 1 lyžička cukru,
1 chemicky neošetrený citrón, petržlenová vňať.
Postup: Upravené porcie kapra posypeme vegetou a obalíme
v hladkej múke. Na panvici zohrejeme olej, speníme na ňom nakrájanú
cibuľu, nastrúhaný petržlen, mrkvu a zeler, pridáme cukor, porcie kapra,
pokvapkáme roztopeným maslom, opražíme, prikryjeme a necháme dusiť do
mäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme zo
šťavy, uložíme na misu alebo na taniere, polejeme šťavou precedenou cez
sitko a ozdobíme kolieskami citróna a vetvičkami petržlenovej vňate.
Podávame so zemiakovým pyré.
|